Bölüm Tanıtımı
Müzik Bölümü yapılanması içerinde; Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı, Piyano-Arp-Gitar Anasanat dalı, Üflemeli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı açılmıştır. Uluslararası düzeyde ve nitelikli bir eğitim vermek bölümün ve ana sanat dallarımızın amaçları arasındadır. Eğitim-icra-araştırmaya ilgi duyan, iletişim ve mesleki becerilerle donatılmış, değişim ve gelişimlerin farkında olan, hayat boyu öğrenmenin önemini benimsemiş müzik alanında sanatçı, sanat eğitimcisi ve araştırmacısı olarak yetiştirmek bölümün ve ana sanat dallarımızın amaçları arasındadır.
Anasanat Dallarında; öğrencilerin istekleri ve yetenekleri doğrultusunda nitelikli çalgı eğitimini destekleyici programlar geliştirilmiştir. Öğrencilerimiz seçmeli dersler grubundan aldığı eğitime yönelik dersleri seçebilmenin yanında yine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda farklı disiplinlerden de dersler seçebilmektedir. Öğrencilerimiz; solistlik, oda müziği ve orkestra/toplu çalma müzisyenliği, çalgı eğitimciliği alanlarında uzmanlaşabilirler.Mezunlar; mesleki müzik eğitimi veren kurumlarda akademisyen olabilecekleri gibi, resmi ya da özel sanat kurumlarında, topluluklarda sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak görev yapabilirler. Formasyon belgesi almak koşulu ile öğretmen olabilirler.
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesindeki anasanat dalı eğitimleriprogramının yeterlilikleri, Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikleri Çerçevesini esas alacak şekilde tanımlanmıştır. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesibünyesindeki programların tasarımını, öğretim programlarının amaçlarına ve öğrenme çıktılarına uygun olarak yapılmakta Bologna AKTS Bilgi Paketi doluluk oranını yüksek tutulmaya çalışılmaktadır. Programların öğrenme çıktı ve program çıktıları uyumlu hale getirilmekte, seçmeli dersler belirlenirken iç ve dış paydaşların görüşleri alınmaktadır. Ayrıca Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, program tasarım ve onayı için tanımlı süreçlere sahiptir. Belirtilen programların amaçları ve öğrenme çıktıları (kazanımları) oluşturulmuş, TYYÇ ile uyumu belirtilmiş, kamuoyuna ilan edilmiştir. Program yeterlilikleri belirlenirken kurumun misyon vizyonu göz önünde bulundurulmuştur. Birimdeki tüm programların içerikleri ve ders bilgi paketleri varsa ulusal çekirdek programı, varsa ölçütler (örneğin akreditasyon ölçütleri vb.) dikkate alınarak hazırlanmıştır. Kazanımların ifade şekli öngörülen bilişsel, duyuşsal ve döngüsel seviyeyi açıkça belirtmektedir. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi program çıktılarının gerçekleştiğinin nasıl izleneceğine dair planlama yapılmıştır, özellikle kurumun ortak çıktıların ele alınma yöntem ve süreci ayrıntılı biçimde belirtilmeye çalışılmıştır. Öğrenme çıktılarının ve gerekli öğretim süreçlerinin yapılandırılmasında bölüm bazında ilke ve kurallar bulunmaktadır. Program düzeyinde yeterliliklerin hangi eylemlerle kazandırılabileceği (yeterlilik-ders-öğretim yöntemi matrisleri) belirlenmiştir. Alan farklılıklarına göre yeterliliklerin hangi eğitim türlerinde (örgün, karma, uzaktan) kazandırılabileceği tanımlıdır. Programların tasarımında, programlarının fiziksel ve teknolojik ihtiyaçları dikkate alınmaktadır.
Misyon&Vizyon
Üniversitemizin kurumsal misyon, vizyon, amaç ve hedefleri doğrultusunda oluşturulan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi kurumsal misyon, vizyon, amaç ve hedefleri aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
Misyon: Ülkemizi ve kültürünü temsil edebilecek müzik ve sahne sanatlarında alanında yetkin, bilgili, donanımlı, kültürlü, özgüveni yüksek sanatçılar yetiştirmek, bilimsel ve sanatsal çalışmalarda uygulamaya dönük, proje odaklı ve çok disiplinli araştırmalar yapmak, paydaşlarıyla sürdürülebilir ilişkileri gözeten, bilgiyi, sevgiyi, saygıyı bilim ve sanatla harmanlayan, yerel ve evrensele bütüncül yaklaşan bir eğitim vermektir.
Vizyon: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin vizyonu; genç ve dinamik insan varlığı ile, yenilikçi ve sürdürülebilir yapısıyla, kurumsal kültüre ve geleneğe önem veren eğitim öğretim anlayışıyla, nitelikli eğitim vermenin yanında, bilimsel araştırmalar yapma ve topluma katkı sağlama amaçlarıyla, ülke genelinde tanınan bir fakülte olmak, ülkemizin ve dünyanın sayılı müzik ve sahne sanatları eğitimi veren sanat kurumlarından biri olmak
Bölüm Başkanından
Değerli öğrencilerimiz;
Bu program ulusal müziğimizi ve uluslararası müziği nitelikli olarak icra edebilen sanatçı-yorumcu-eğitimci yetiştirmeyi kendisine hedef seçer. Müzik Bölümü; Müzik ve Sahne Sanatları Fakülteleri ile Konservatuvarların tam zamanlı ve yarı zamanlı ortaokul ve lise mezunları yanında Güzel Sanatlar Liseleri’nden mezun olan gençlerin tercih ettiği bir bölüm özelliğini taşımaktadır. Program; öğrencilerin Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik programlarına hazırlanmalarını hedefler
“Çevreden evrene ilkesi” bölümümüz eğitimcileri tarafından benimsenmiştir. Ulusal ve uluslararası müziğimizi nitelikli olarak icra edebilen sanatçı, sanat eğitimcisi yetiştirmek en önemli amaçlarımız arasındadır.
Nitelikli bir eğitim almanın yanında, sayısız bilimsel ve sanatsal etkinliğin gerçekleştiği, nitelikli araştırma ve üretimlerin yapıldığı bir bölüm ve eğitim süreci sizleri bekliyor.
İnanıyoruz ki; mezun olduğunuzda, istihdam sorunu yaşamayacak, çevre edinecek, nitelikli olarak yetişecek, ülke ve dünya kültürüne katkı sağlayacaksınız.
Prof. Dr. Uğur Türkmen
Müzik Bölüm Başkanı
Müzik Bölümü Yönetim
Müzik Bölüm Başkanı |
|
Müzik Bölüm Başkan Yardımcısı/Eğitim Öğretim |
|
Müzik Bölüm Başkan Yardımcısı/Etkinlikler |
|
Piyano-Arp-Gitar ASD Başkanı |
|
Yaylı Çalgılar ASD Başkanı |
|
Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ASD Başkanı |
Dr.Öğr. Üyesi Merve ÇOKAMAY |