Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Yarı Zamanlı Sertifika Programı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Yarı Zamanlı Sertifika Programı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Yarı Zamanlı Sertifika Programı Devlet Konservatuvarı bünyesinde 2021 yılında başlamıştır.“Yarı Zamanlı Sertifika Programı” sınavlarına, ilkokul eğitimini tamamlayan öğrenciler girebilir. ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınav komisyonu tarafından belirlenen ölçütler çerçevesinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavını kazanan öğrenciler, programa kayıt hakkını kazanır. Programda Orta 1, Orta 2, Orta 3 ve Orta 4 olmak üzere dört seviyede eğitim verilmektedir. Yarı Zamanlı Sertifika Programında “Çalgı” eğitiminin yanı sıra “Müzik Teorisi ve Solfej” dersleri ile öğrencilerin müzik alanında donanımlı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır. Eğitim 14 hafta güz yarıyılı, 14 hafta bahar yarıyılı olmak üzere toplam 28 hafta sürer. Haftalık dersler, müzik teorisi ve solfej (haftada 2 ders saati) ve çalgı (haftada 1 ders saati) olarak yürütülür. Geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi hedefleyen Yarı Zamanlı Sertifika Programında öğrencilerin çeşitli konserler ile sahne deneyimi yaşamaları sağlanmaktadır.

Yarı Zamanlı Sertifika Programı Yönergesi'ne linkten ulaşabilirisiniz.

Yarı Zamanlı Sertifika Programı ders içeriklerine linkten ulaşabilirisiniz.